Om

Tankarna bakom

Varför bestämma mäklarens arvode, innan du vet om 1 eller 20 vill köpa din bostad, och någon kanske till och med vill slå till direkt – före visning? Och varför låsa upp dig i ett 3-månaders ensamrättsavtal med en mäklare som kanske redan efter någon vecka inte visar sig motsvara dina förväntningar.

Ett smartare sätt

HittaKöparna vänder på steken. Kollar först köparnas intresse på Hemnet. Låter sedan mäklaren ge sitt erbjudande och dig fritt avgöra om den mäklaren eller någon konkurrerande – som kommer med ett bättre erbjudande – ska slutföra din affär.

”Affärshemligheten”

Det vi ger dig för 0 kr handlar inte om välgörenhet utan en affärsmodell, som både du och mäklare har att tjäna på. Köparna finns idag på Hemnet, ändå sitter många mäklare i dyra affärslokaler. Inte för att sälja bostäder, utan för att få tag på dig som vill sälja. Andra sätt att skaffa nya uppdrag är till exempel direktreklam och tjänster som förmedlar offerter för dyra pengar.

Två saker har de här vanliga sätten gemensamt:

  • De är dyra, i genomsnitt c:a 15.000 kr per säljuppdrag.
  • De ger inte dig som säljare ”ett skvatt”.

Med HittaKöpare lägger vi hellre de pengarna på att ge dig våra gratistjänster. För att om du sedan är nöjd med vårt jobb och erbjudande för fortsättningen få följa dig genom hela affären. En ”win-win” modell som förhoppningsvis också ska spridas från nöjda säljare till vänner och bekanta.